Een nieuwe Straatpastor

Het bestuur van de Stichting Straatpastoraat heeft per 15 oktober een tweede straatpastor aangenomen. Arno Groote. Arno gaat voor 10 uur/week aan het werk naast Geke. Per 1 januari volgt een nieuwe verdeling van uren. De nieuwe straatpastor stelt zich hieronder voor.

Hallo, mijn naam is Arno Groote, 
ik zal hieronder kort iets over mijzelf vertellen.

Toen ik wat jonger was maakte ik kennis met spiritualiteit en raakte daardoor geïnspireerd om in de zorg te gaan werken. Zowel persoonlijk als professioneel ben ik mij op beide gebieden blijven ontwikkelen. Zo heb ik de afgelopen veertien jaar met mensen gewerkt die verslaafd raakten en in psychische nood verkeerden. En toen kwam de vacature voor deze functie voorbij. Waarin aandacht voor de ander en ook zingeving centraal staan. Wat een kans! Ik zie uit naar de vele kleurrijke, leuke, moeilijke en leerzame momenten die ongetwijfeld gaan komen.

Je zult maar op straat komen te staan. Zonder middelen van bestaan, zonder geld. Zonder dat er iemand naar je omkijkt. Dat men liever heeft dat je niet bestaat. Ook in de Nederlandse samenleving gebeurt het.

Hoe humaan is het dat er dan een plek bestaat waar je naartoe kunt. Gewoon, voor een kop koffie, een goed gesprek, of om samen te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Een plek waar mensen open voor je staan, ongeacht wat je hebt meegemaakt. Zo’n plek is het Straatpastoraat samen met het Aanloophuis. En als straatpastor draag ik daar graag mijn steentje aan bij.


Mocht je mij zien lopen, schroom niet en spreek me gerust aan.

Met vriendelijke groet,

Arno

 

update 2021/09/19